info om botox

Rynkebehandling med botox

Botox er på få år blitt allment akseptert brukt til rynkebehandling over store deler av verden og brukes nå av millioner av mennesker årlig. Grunnen til dette er fordi botox brukt i de dosene som er vanlig i rynkebehandling er meget trygt og har en effekt på rynker i deler av ansiktet som ingen kremer eller andre behandlinger er i nærheten av!

Hva er botox?

Sammen med solen er bruk av musklene i ansiktet de viktigste årsakene til at vi får rynker i ansiktet. Vi har ca 70 ulike muskler i ansiktet som skal formidle det vi til enhver tid føler. Over disse musklene ligger huden som strekkes og brettes i takt med bevegelsene til musklene. Med økende alder blir huden tynnere og mindre elastisk og da vil det for mange allerede fra slutten av 20 årene komme et økende antall furer eller rynker i huden som ligger over de mest aktive musklene. Man kan derfor faktisk si at det er våre livserfaringer: gleder og bekymringer som bokstavelig talt setter sine spor i ansiktshuden.

Botox er det mest brukte ordet for det naturlige proteinet botulinum toksin som er et stoff som hindrer signalet fra en nerve å komme frem til en muskel. Dette fører til at muskelen aldri får beskjed om å trekke seg sammen og fører følgelig til at overliggende hud heller ikke krøller seg. Resultatet? Glattere hud og dermed mindre rynker! En positiv ekstraeffekt for noen er i tillegg at botox også reduserer hodepine- og migreneplager. Dette tror man skyldes at man ikke klarer å bruke/overspenne ”bekymringsmusklene” i hodet.

Er det noen bivirkninger med botox?

Det har i svært sjelden grad vært påvist alvorlige bivirkninger med botox behandling.
Flere millioner mennesker har blitt behandlet med botox de seneste årene og det er meget sjeldent påvist allergiske reaksjoner mot stoffet. Botoxbehandling innenfor anbefalte doseringer kan derfor anses å være svært trygt for de aller fleste.

Som følge av selve stikket kan det oppstå litt rødhet og ømhet. Dette er relativt vanlig og forsvinner innen en dag eller to. Sjeldnere kan det oppstå en liten blåflekk som forsvinner i løpet av noen dager. Noen får også mild til moderat hodepine de første dagene.

Hvor lenge varer en botox behandling?

Vanligvis varer effekten av botox i ca 3 måneder. Men huden vil i løpet av denne tiden ha begynt å tilhele arrlinjene, noe som gjør at huden ofte blir penere i lengre tid enn dette. Og særlig gjelder dette ved flere behandling med botox over tid. Mange slutter også med ”uvaner” som å heve øyenbrynene eller å trekke øyenbrynene sammen, som gjør at effekten sitter lengre i. Det er likevel anbefalt at man gjentar botoxbehandlingen 2-4 ganger i året avhengig av ønsket effekt. En annen effekt av botox er at overskuddet av hud i det behandlete området minker. Man kan si at deler av aldringsprosessen i huden akkurat der ikke bare stopper opp, men også skrus en viss tid tilbake. Så selv om du slutter med botox, vil huden starte fra et ”tidligere” tidspunkt enn ellers og derfor kan man si at den positive effekten av botox vil du ha med deg hele livet!

Etterbehandling med botox

Det er fint om du prøver å bruke de behandlete musklene de neste dagene etter en botoxbehandling. Du vil relativt raskt merke at det blir vanskeligere å bevege de behandlete musklene, men det vil som regel ta 3-4 dager før full effekt er oppnådd. Til å begynne med er det mange som føler dette noe uvant, men hvis du har bilder av deg selv før behandlingen vil du kunne se at huden nå slapper av og at rynkelinjene nå skal få tid til å leges. Make-up kan du ha på dagen etter behandlingen.

Hos oss gjøres alle botoxbehandlingene av våre erfarne kirurger.

icon

Venusklinikken Romerike DA
Gardermovegen 6
2050 Jessheim
​(Samme lokalisering som Sundbytunet Legekontor)

icon
Vennligst benytt vårt felles kontaktskjema for å komme i kontakt med: 
Dr. Steven Anandan:
Dr. Mohammad Sohrabi:

Dr. Reza Sohrabi  ( Tilbyr hudlegekonsultasjoner)